رؤیای داشتن پوستی صاف، جوان و زیبا، متعلق به امروز یا دیروز نیست. از دستورهای «ابوعلیسینا» در کتاب «قانون» برای داشتن پوستی زیبا و باطراوت گرفته تا نسخههای رنگارنگ مصریان، هندیها و رومیان باستان برای جوان ماندن پوست همه نشان میدهند که آرزوی داشتن پوستی جوان و زیبا و عاری از هرگونه لک و نقص از همان ابتدا دغدغهی بشر بوده است. در سالهای اخیر، روشهایی مثل «میکرونیدلینگ» برای جوانسازی پوست حسابی محبوب شدهاند. بهنظر میرسد «میکرونیدلینگ» با الهام از روش مصریان باستان که با خراشاندن پوست از طریق ماسکهای خشن، مثل پودر سنگ مرمر که در حقیقت نوعی لایه برداری پوست یا همان «ابریژين» بود، طراحی شده و تا حدودی دستیابی به آرزوی جوانی پوست را آسانتر کرده است. همراه ما باشید، در این مقاله بهطور کامل با روش میکرونیدلینگ آشنا خواهید شد.

میکرونیدلینگ
روش کار میکرونیدلینگ چگونه است؟
در حقیقت، عملکرد روش میکرونیدلینگ به این صورت است که وقتی غلتک دارای سوزن بر سطح پوست حرکت داده میشود، سوزنهای ریز برحسب عمق و سرعتی که پزشک آن را تعیین کرده، بهصورت همزمان به لایهی دوم پوست یا درم وارد میشوند (پزشک عمق و سرعت سوزن را بر حسب نوع پوست و چگونگی هدف مشخص میکند). طی این فرایند کلاژن و الاستین که دو عنصر اصلی و مهم برای پوست هستند، تولید میشود. با تولید کلاژن و الاستین، جای زخم و جای جوش و دیگر عارضههای پوستی بهمرور زمان درمان میشوند.
این روشی کاملا بدون درد است، اما در بیشتر موارد قبل از شروع درمان از کرم بیحسی استفاده میکنند. در روش میکرونیدلینگ برخلاف روشهای دیگر مثل «لیزر» لایهی «اپیدرم» آسیبی نمیبیند. بد نیست بدانید که از روش «میکرونیدلینگ» برای رشد مجدد مو در روشهای مدرن کاشت مو هم استفاده میشود. بهعقیدهی متخصصان پوستومو درصورتیکه عمل میکرونیدلینگ در مطب پزشک یا کلینیکهای تخصصی پوستومو انجام شود، میتواند در حل بسیاری از مشکلات پوستی مؤثر باشد.
میکرونیدلینگ چطور انجام میشود؟
روش کار به این صورت است که روی پوست فرد با استفاده از ابزار نیدلینگ و طبق الگوی خاصی، سوراخهایی ایجاد میشود. برای کسب بهترین نتیجه، ابزار نیدلینگ چندین بار روی سطح موردنظر در جهات مختلف حرکت میکند. برخی پزشکان، برای نتیجهی بهتر از میکرونیدلینگ، همزمان با ایجاد این سوراخهای ظریف، از محصولاتی که سبب تحریک تولید کلاژن میشوند، مانند اسید هیالورونیک یا سرم ویتامین C و نیز روشنکننده پوست هم استفاده میکنند.

میکرونیدیلینگ
مراقبتهای قبل از میکرونیدلینگ
- قبل از انجام پوست محل موردنظر را از هرگونه کرم، لوسیون و مواد آرایشی پاک کنید.
- اگر از داروی خاصی استفاده میکنید یا هر گونه بیماری و ضایعهی پوستی مثل تبخال دارید، قبل از انجام میکرونیدلینگ حتما پزشک خود را از این مسئله مطلع کنید.
- درصورتیکه پیش از این، از روشهای درمانی دیگر برای جوانسازی پوستتان استفاده کردهاید، حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
- بعد از انجام میکرونیدلینگ پوست دچار التهاب و سرخی و گاهی کبودی میشود. اگرچه این التهاب در مدت زمان اندکی (۱۲ تا ۴۸ ساعت) بهبود پیدا میکند، بهتر است با دستزدن به پوست، آن را تحریک نکنید. خوردن میوههایی مثل آناناس به تسریع درمان التهاب و درمان کبودی پوست کمک میکند.
- برای کاهش التهاب و قرمزی پوست بههیچوجه از داروهای ضدالتهاب مثل ادویل یا ایپوبروفن استفاده نکنید و اجازه بدهید مراحل بهبود روند طبیعیاش را طی کند.
- ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از میکرونیدلینگ حمام نکنید، از ورزش و کارهایی که سبب تعریق پوست میشود اجتناب کنید و حداقل سه تا ده روز بعد از میکرونیدلینگ از ماندن زیر آفتاب جز در موارد ضروری اجتناب کنید.
- اگر مجبور به حضور در خارج از منزل هستید، حتما از بهترین کرم ضد آفتاب مناسب پوست خودتان که حاوی زینک باشد، استفاده کنید.
مزایا و معایب میکرونیدلینگ
- تولید کلاژن و تحریک جریان خون که سبب جوانسازی پوست میشود؛
- بازسازی بافت پوست در مواردی مثل جای سوختگی، زخم، جوش، چینوچروکهای ظریف و ترکهای پوستی؛
- درمان مشکلات پوستی انواع طیفهای رنگ پوست حتی پوستهای تیره که به روشهای درمانی مثل لیزر پاسخ نمیدهند؛
- استفاده از میکرونیدلینگ برای درمان مشکلات مناطق حساسی مثل گردن، اطراف چشمها، دهان و… که با روشهایی مثل پیلینگ عمیق و لیزرهای گرانقیمت نمیتوان آنها را درمان کرد، بسیار مؤثر است.
چه کسانی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟
- افرادی که زخم، بریدگی یا خراشیدگیهای باز روی پوستشان دارند؛
- کسانی که طی یک سال گذشته، پوستشان تحت پرتودرمانی و اشعهدرمانی قرار گرفته؛
- کسانی که در ناحیه موردنظر، هرگونه عفونت پوستی، عارضه یا تبخال دارند؛
- خانمهایی که دوران بارداری و شیردهی را میگذرانند
عوارض انجام غیراستاندارد میکرونیدلینگ
در صورتی که لایه برداری پوست با ضخامتهای غیر استاندارد انجام شود؛ همچنین اگر بعد از لایه برداری پوست مراقبهای لازم مرتب انجام نگیرد، باعث ایجاد لک و ضایعات پوستی میشود؛ استفاده نکردن از داروی مناسب و استاندارد عفونتهای پوستی ایجاد میکند.
انواع دستگاههای میکرونیدلینگ کداماند؟
۱. دستگاه درمارولر
۲. دستگاه درماپن
۳. دستگاه درمااستامپ
۴. دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود و نور (LED)
۵. دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم امواج رادیویی
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!